Om Majas Lyktor

Att vilja förändra, att göra skillnad är för många otroligt viktigt men kanske inte alltid så lätt. Ingen vill se sina nära och kära drabbas av den vidriga sjukdomen cancer men nästan alla har en relation till cancer, nästan alla känner någon som drabbats och så var det för Petra som startade upp Majas Cottage. Petra hade då kommit nära sjukdomen via en vän och kunde på nära håll följa kampen, en kamp som hon sedan ville göra mer för, hon ville verkligen göra skillnad.

Majas Cottage startades 2012 och man tog fram någon enstaka lykta till förmån för Barncancerfonden, som då låg Petra varmast om hjärtat efter dottern Majas födelse. Lyktorna gjorde snabbt succé och kom att stå för värme, tro, hopp, tröst och glädje i en förenande blandning samtidigt som det var väldigt vackra lyktor att både få och ge. Succén har nu blommat ut ännu mer och man släpper idag två kollektioner varje år och säljer slut så gott som direkt. En del av intäkterna för lyktorna går direkt till Barncancerfonden och det är därför så lätt för oss att vara med och göra skillnad. Lyktorna står för kampen mot cancern och den kampen måste vi vinna tillsammans, så var med och gör skillnad du också.

 Majas Cottage - Lyktor

Om Oss

1991 gick startskottet för vår verksamhet, då blev tankar verklighet och första butiken öppnades strax innan jul i Helsingborg. Tanken var att driva en liten presentbutik bara sådär vid sidan om men konceptet med låga priser slog ut väl och snart hade vi en fullt blommande verksamhet. Därifrån var inte steget långt till att öppna upp ytterligare butiker och snart fanns vi även i Landskrona, Eslöv, Lund, Ystad, Simrishamn, Ängelholm, Kristianstad, Hässleholm, Göteborg och Hallsberg.

Nya tankar tog form och många av dessa butiker såldes ut på franchising för att slutligen säljas helt.

Idag driver vi själva butik i Löddeköpinge som drivs under ett lite annorlunda, eget koncept - Makalöst!

Välkommen att besöka oss på www.makalost.se

Ola & Marie med personal